Моля прочетете внимателно информацията по-долу!

Участието в събитие от този мащаб е сериозно предизвикателство, за което е необходима правилната екипировка, физическа кондиция и воля за успех! Важно е да се запознаете с всички условия и изисквания по-долу!

Участници

Организираното горско бягане по трасета 153 км, 100 км, 80 км и 42 км е достъпно за всеки желаещ над 18 г. възраст, без ограничение по пол или изисквания за спортно членство (153км изисква минимум 4 ITRA точки).

Дистанцията от 21 км е достъпна за всички участници над 16 г. възраст (непълнолетните участници трябва да представят декларация за съгласие от родител).

Късата дистанция от 3 км е достъпна за всички участници без ограничение за възраст. Каним и насърчаваме всички деца, техните родители, баби и дядовци, да се включат в предизвикателството! Три километровата дистанция е достъпна за всички, независимо от спортната им форма и кондиция! (Изискванията за екипировка не са задължителни за тази дистанция)

Онлайн регистрация и записване

Всички участници трябва да се регистрират предварително и да се запишат, както и да заплатят съответната такса за участие, спрямо дистанцията, за която участват.

Системата за регистрация и записване на Tryavna Ultra е свързана със системата на iRun.bg. Всеки участник, който има регистрация в iRun.bg, няма нужда да се регистрира наново. Достатъчно е да влезе със своя акаунт и да премине към следващата стъпка – избор на дистанция.

Всеки участник, който няма регистрация в iRun.bg, трябва да се регистрира като създаде нов акаунт, а след това да се запише като следва съответните стъпки.

ВАЖНО! В деня на събитието няма да бъдат извършвани регистрации, с изключение на регистрации за дистанцията от 3 км.

Опазване на околната среда

Участниците са длъжни да се движат само по обозначеното трасе, без да се отклоняват.
Забранено е изхвърлянето на отпадъци по трасето и около него. На всички ще бъдат раздадени специални торбички, в които ще могат да поставят всички опаковки от храна и други отпадъци, както и употребената тоалетна хартия или мокри кърпички. Торбичките, както и всички останали отпадъци, могат да бъдат изхвърлени на обозначените места на контролните пунктове, от където може да се получат нови торбички.

ВНИМАНИЕ! С цел намаляване на отпадъците на контролните пунктове няма да бъдат предлагани бутилки с вода. Всички участници трябва да носят със себе си подходящ съд, в който могат да получат вода и други напитки на контролните пунктове.

Използването на туристически щеки е разрешено.

Необходимо оборудване и екипировка

За всички участници на дългите дистанции (80, 100 и 153 км) се изисква следното оборудване:

Задължително оборудване:

 • съдове за течности (шише, мех и т.н.) с вместимост минимум 1 литър(без съд за вода няма да можете да получавате вода от подкрепителните пунктове!)
 • мобилен телефон със заредена батерия + СИЛНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО допълнителна заредена батерия или power bank (при използване на GPS както и загуба на обхват батерията се изтощава по-бързо)
 • свирка (за сигнализиране в случай на произшествие);
 • алуминиево фолио (survival blanket)
 • яке (ветровка, противоводно)
 • храна с енергийна равностойност на поне 500 kcal

Допълнително ЗАДЪЛЖИТЕЛНО оборудване САМО за 100км и 153км:

 • Аптечка(бинт, марля, лейкопласт/тейп, аналгетик, антихистаминови таблетки, дизенфекциращо средство)
 • два източника на светлина – челник или друго удобно LED осветително преносимо тяло със заредени/нови батерии

Препоръчително допълнително оборудване:

 • съд за вода и други течности (супи и т.н.) – на пунктовете няма да се предлагат чаши
 • звънче (за защита от диви животни – за да ги „уведомявате“, че се приближавате);
 • шапка с козирка или друго средство за слънцезащита (внимание – бягането на дистанции 80 и 21 км стартира в 6:00/08:00 и е много вероятно голяма част от прехода да бъде по време на силно слънце);
 • компас и малка карта;
 • полиестерни дрехи, удобни спортни обувки за бягане – препоръчително с trail грайфер;
 • щеки за подпомагане на придвижването – по желание
 • спрей за защита от животни или друго средство за защита.
 • репеленти против насекоми; слънцезащитна козметика

Изисквания към участниците (за всички дистанции без най-малката):

До участие се допускат само участници, навършили съответната възраст към деня на старта. Всички участници подписват декларация за съгласие с условията за провеждане на събитието и освобождаване от отговорност на организаторите. (За всички непълнолетни участници декларация ще бъде подписвана от техен родител/настойник).

За 153км дистанцията всеки участника трябва да има минимум 4 ITRA точки от събитие през 2021 или 2022 или 2023 година.

Участниците трябва да бъдат подробно запознати с усилията, необходими за участие в планински ултрамаратони и да бъдат адекватно физически и психически подготвени.

Участниците трябва да могат да се справят сами, без външна помощ, с всички рискове, които крие участието в планински ултрамаратон: умора, физически неразположения и наранявания, лоши климатични условия (дъжд, сняг, силен вятър, мъгла, кал, студ, горещини), ориентиране, придвижване през нощта, диви животни.

ВАЖНО! Безопасност по трасето

Върху стартовите номера са изписани телефони за спешно повикване. Ако изгубите маркировката и се движите по немаркиран терен повече от 500 метра, то върнете се обратно до последната маркировка, която сте видели, и потърсете правилния път отново.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Основен организатор на ултрамаратон Tryavna Ultra (Трявна Ултра) е iRun („Ай рън“) – Сдружение с нестопанска цел

iRun си запазва правото да променя настоящите условия и цени по всяко време и без предупреждение.

Всеки участник в ултрамаратон Tryavna Ultra декларира при записване, че е съгласен напълно с настоящите Общи Условия.

Участниците се съгласяват да участват при така предоставените им условия за бягане и трасета на техен собствен риск и без изричното съгласие на организаторите на iRun и други частни или държавни институции.

Бягането е физическа дейност, която може да предизвика неразположение, травми, наранявания и интензивно натоварване на сърдечно-съдовата система или дори опасност от летален изход. Препоръчваме на всички участници да се консултират с личния си лекар преди участие.

Всички участници приемат на свой риск възможността от всякакви контузии, наранявания, травми, и се самоопределят като физически здрави и декларират, че притежават необходимите възможности (физически и психически) да участват в бяганията в съответната дисциплина/дистанция. Всеки участник в мероприятието се записва и участва изцяло на своя отговорност.

iRun не носи отговорност за каквито и да е наранявания, контузии, травми, сърдечни пристъпи или смърт на участниците в събитията.

iRun не носи отговорност за достоверността на въведената информация и лични данни на потребителите при тяхната регистрация.

iRun е администратор на лични данни и събира лични данни съгласно закона за целите на мероприятието.

iRun не носи отговорност за технически повреди и невъзможност за отчитане на резултатите от бяганията, както и грешки при отчитането или въвеждането и публикуването на информацията.

iRun не носи отговорност и не арбитрира претенции за раздадени награди, грамоти, купи или други.

Таксата за платени бягания не се връща при невъзможност на участниците да присъстват. Таксата подлежи на връщане само ако бягането не се състои по вина на организаторите или поради друга, независеща от участниците причина.

iRun не носи отговорност при невъзможност за осигуряване на допълнителни материални награди и подаръци.

Всякакви оплаквания, мнения и препоръки, изпращайте чрез официалната форма за контакт на този сайт или в сайта на iRun – www.irun.bg.

       

Организатор:

 
iRun.bg

Europe Trail Cup

 
ETC

Спонсори

 
biofresh_logo aurubis_greybg pharmacy366Pirin HillПрестижAboPharmaАкадемия Първа ПомощМинистерство на младежта и спортаGusto CateringБоуенWoolonaAqua Bellaelvicorosuragan.bg doppelherz Running Zone

С подкрепата на:

 
simaro Top Print Hotel Panorama moretonet SWAT