Как да стигнем до Трявна

map_tryavna

Старт/финал

ti_01Всички регистрирани и записани участници за дистанция 153 км трябва да бъдат на мястото на старт финала не по-късно от 16:00 ч. на 12.07.2024 г, 100 км трябва да бъдат на мястото на старт финала не по-късно от 19:00 ч. на 12.07.2024 г, 80 км трябва да бъдат на мястото на старт финала не по-късно от 05:00 ч. на 13.07.2024г., 42 км трябва да бъдат на мястото на старта (квартал Късовци, град Плачковци) не по-късно от 06:00 ч. на 13.07.2024 г. и 21 км трябва да бъдат на мястото на старт финала не по-късно от 06:00 ч. на 13.07.2024 г. Необходимо е да носят своя стартов номер, чипове, както и съответната екипировка, спрямо дистанцията, на която ще участват.
Участниците за кратката дистанция от 3 км могат да се запишат на място и да получат стартов номер между 15:00 и 15:45 ч. След това регистрации няма да бъдат извършвани. Дистанция 3км стартира от 16:00ч.

Старт/финал пунктът ще бъде разположен пред сградата на Община Трявна. Трасетата са обиколни, всички участници стартират и финишират на едно и също място. Трасето от 3 км е двупосочно трасе от 1.5 км, отиване и връщане, отново с един и същ старт и финал.

Стартови номера и чипове

Всеки участник в събитието ще получи стартов номер в полиетиленов tag03прозрачен плик, с безопасни игли за прикрепване. Заедно с него ще бъдат предоставени и два чипа – един „личен“ и един дублиращ – „служебен“.
Стартови номера с чипове ще бъдат раздавани предварително на място в Трявна в деня преди събитието, съгласно Програмата за мероприятието.

Правила за прикрепване на стартови номера и чипове:

– Стартовият номер трябва да бъде прикрепен на ВИДИМО място – на предната част на тениска, яке или друга дреха, ориентиран нагоре за да бъде четим отдалеч. Не бива да бъде плътно прилепнал до тялото.

– Чиповете не бива да бъдат прилепени до тялото (по-близко от 0.5 см), тъй като човешкото тяло влияе на високочестотните вълни и чипът няма да функционира правилно.

Доброволци ще инструктират всички участници на място и ще проверяват за правилно прикрепване на чипове, но не забравяйте – от това зависи дали Вашите резултати ще бъдат отчетени коректно!

Всички, които са получили своя стартов номер и комплект чипове предварително, трябва да ги носят в деня на събитието! Ако не носите Вашите стартов номер и чипове, Вашите резултати няма как да бъдат отчетени.

Резултати и класиране

Резултатите от събитието се обработват и публикват в рамките на необходимото техническо време след събитието (1-7 дни) на страницата на събитието – www.tryavna-ultra.com. Организаторите не носят отговорност за технически грешки, липса на данни в класирането и др. – съгласно общите условия за участие.

Техническо, материално и медицинско осигуряване; безопасност

punktМероприятието се провежда с акцент върху безопасността и безпрепятственото финиширане на всички участници. За целта се осигурява надеждна маркировка, почистване и подготовка на горските трасета, медицински екип (един или няколко), с оборудвана линейка, които са в готовност през цялото време на мероприятието; хранителни (подкрепителни) пунктове, на които се предлага въглехидратна храна и вода, с цел избягване на хипогликемия и дехидратиране. По възможност по трасето се разполагат и доброволци допълнително, които са интруктирани да подпомагат и упътват участниците.
Предлага се и мобилно приложение (за мобилни телефони и таблети с мобилна връзка), което указва и подпомага навигацията по трасето и предлага обратна връзка, указваща местонахождението на участника.
Необходимо е участниците да следят приема на храни и течности, за да избегнат хипогликемия или дехидратиране.

Контролни времена

Дистанция 21 км – 4 часа
Дистанция 42 км – 9 часа
Дистанция 80 км – 17 часа
Дистанция 100 км – 24 часа
Дистанция 153 км – 36 часа

В рамките на контролното време ще бъде отчитано време за финиширане, участници финиширали след това ще бъдат отбелязани като DNF в класирането.

       

Организатор:

 
iRun.bg

Europe Trail Cup

 
ETC

Спонсори

 
biofresh_logo aurubis_greybg pharmacy366Pirin HillПрестижAboPharmaАкадемия Първа ПомощМинистерство на младежта и спортаGusto CateringБоуенWoolonaAqua Bellaelvicorosuragan.bg doppelherz Running Zone

С подкрепата на:

 
simaro Top Print Hotel Panorama moretonet SWAT