ТРЯВНА – МЯСТО ЗА РЕЛАКС И ПРИКЛЮЧЕНИЯ34015555_1876935199018021_6841294702461845504_o

Дори вече да сте били в Трявна, Балканският град ще Ви очарова отново. Заради неповторимата атмосфера на стария град, заради свежия полъх на горняка и не на последно място, заради изживяванията, които Ви очакват.

iRun.bg и Gabrovo Plus ви канят да се потопите в магията на Балкана на място, където природа и история представляват едно цяло! Вижте „различните” Трявна, Боженци, Природен Парк „Българка“ и се подгответе за безброй изненади и дори кулинарни открития! Пешеходен преход за скороходци, комбинирано приключение с велосипед и пеша, лек поход, велотур за напреднали и вкусен брънч по боженски ще бъдат част от съпътстващата програма на ултрамаратона „Трявна Ултра” на 14.07 и 15.07.2018. Всичко професионално организирано от опитни придружители-водачи. Ето и описание на всяка една от активностите:

СЪБОТА (14.07)
1. Преход за скороходци
Екипът на Gabrovo Plus има удоволствието да ви покави на тазгодишното издание на своя 30км туристически преход за скороходци! Трасето е ново, но запазва доказаната концепция от миналата година, за която получихме изключително висока оценка от всички участници. Ще бъде организирано транспортиране (с влак или автобус) до старта на маршрута, а преходът ще финишира в Трявна, в общия финал на ултрамаратона. За всеки участник е предвидена грамота, а групата ще бъде водена от квалифициран водач – един или двама, в зависимост от броя участващи. Необходимо е участниците да си носят минимално количество храна и вода, тъй като подкрепителни пунктове за пешеходците не се предвиждат. Трасето е много живописно и интересно, преминава се през различни терени, като е наблегнато на местата с панорама. Малка част (под 6 км) е асфалт.
Добрата физическа форма е предпоставка за успешно участие. Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка. Таксата е 17 лв, а записването става с попълване на следната форма: https://goo.gl/forms/b30G5o5tGirPGCdw1

Кога: 6:00 – 19:00 часа в събота (14.07)

НЕДЕЛЯ (15.07)
1. Приключение с велосипед и пеша с вкусен „брънч” в Боженци
Не, няма шега! В това активно приключение е включена „вкусна” спирка – кратко пътешествие в кулинарните традиции на Балкана! Съвсем умишлено е подбрано и времето за нея – под формата на „брънч” – а менюто е добре пазена тайна. (Моля да споделите ако желаете да участвате, но спазвате особен хранителен режим или страдате от хранителни алергии, за да го имаме предвид).
Що се отнася до активната част на приключението, тя представлява 8 километра ходене и 15 километра колоездене. Предпоставка за участие е поне минимален опит в карането извън асфалтираните пътища и алеи и умения за работа със спирачки. Профилът е начупен, следвайки разнообразен маршрут през гори и слънчеви полянки, с леки изкачвания и спускания. Ще направим няколко почивки – на най-красивите панорамни гледки, за споделяне на интересна информация или разказване на любопитни анекдоти от историята на този приказен край. Краят на приключението е в Трявна около 15:00 часа.
Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) или да заявят ползването на велосипед от организатора на преференциална цена. Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка. Таксата за участие е 22 лв със собствен велосипед (32 лв при заявяване на велосипед от организатора), а записването става с попълване на следната форма: https://goo.gl/forms/IRIG41CgiV1VCgz93

Кога: 8:30 – 15:00 часа в неделя (15.07)

2. „По старите друми” – лек пешеходен преход с вкусен „брънч” в Боженци
Този пешеходен преход е със сравнително лек профил и дължина от 15 километра, с включена „вкусна” спирка – кратко пътешествие в кулинарните традиции на Балкана!
Панорамната част от маршрута ни води успоредно на основното старопланинско било. Гледката на юг е величествена, а могъществото на Балкана – пленяващо. Виждат се най-високият връх в Стара планина – Ботев, масивът Триглав и вторият по височина връх – Голям Кадемлия, местността Узана и връх Исполин, Тревненският и Еленският Балкан! Малко по-късно правим остър завой, за да последваме стар римски път, за който се счита, че съществува от повече от 1500 години и за който се носят множество легенди. Достигаме Боженци за почивка и заслужена „вкусна” спирка. Времето за нея е подбрано умишлено, а менюто е добре пазена тайна. (Моля да споделите ако желаете да участвате, но спазвате особен хранителен режим или страдате от хранителни алергии, за да го имаме предвид).
След „вкусната спирка” ще имаме свободно време в Боженци, а продължението представлява разнообразен маршрут през гъсти гори и слънчеви полянки, с леки изкачвания и спускания. Краят на прехода е в Трявна около 15:00 часа.
Предпоставка за участие е нормална физическа форма. Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка. Таксата е 22 лв, а записването става с попълване на следната форма: https://goo.gl/forms/YjXDDHY0wECHyT703

Кога: 8:30 – 15:00 часа в неделя (15.07)

3. Велотур за напреднали
Това предложение е насочено към добре подготвените и с опит в карането на планински велосипед, а положителната денивелация надхвърля 900 метра. За пълноценно участие са нужни умения над начално ниво и способност за изминаване на 40 – 45 км по начупен терен, извън асфалтираните пътища и алеи. Необходимо е да се носят минимално количество храна и вода.
Началото на тура е в самата Трявна, а краят му, отново там около 15:00 часа. Участниците могат да донесат собствен велосипед (маунтин байк) или да заявят ползването на велосипед от организатора на преференциална цена. Силно препоръчително е да се носят затворени обувки с дебела подметка. Таксата за участие е 15 лв със собствен велосипед (29 лв при заявяване на велосипед от организатора), а записването става с попълване на следната форма: https://goo.gl/forms/B1C1eaaTNC6i16V32

Кога: 8:00 – 15:00 часа в неделя (15.07)

       

Организатор:

 
iRun.bg

Спонсори

 
biofresh_logo aurubis_greybg uragan.bg doppelherz Running Zone Bankya

С подкрепата на:

 
Sponser The Barbarian simaro Bioderma Top PrintKalina Palace Hotel Panorama moretonetmaze SWAT